Termékek
Premium ProX
Kategóriák: Alkoholos erjedés, Élesztők, Élesztők - Enologia Vason, Erjesztés
Ezekhez a gyümölcsököz ajánljuk: Cserszegi, Irsai, Ottonel Muskotály, Sárgamuskotály, Terpénes szőlőkhöz, Törkölyökhöz, Tramini
Borászati felhasználásra szelektált Saccharomyces cerevisiae élesztő
A PREMIUM® PROX a Saccharomyces cerevisiae egy olyan törzse, amelyet Prosecco tételekhez, csendes borokhoz és egyéb kiváló minőségű pezsgők előállításához szelektáltak. Az élesztőt gyors erjedési kinetika, valamint kiváló ellenálló képesség jellemzi az alkohollal, a kén-dioxiddal, a hőmérséklettel (10 ° C-tól aktív) és a túlnyomással szemben. Karakterisztikái nehezen erjedő tételek esetén is változatlanok maradnak. A PREMIUM® PROX különösen ajánlott palackokban vagy nyomástartó tartályokban feldolgozott pezsgők előállításához.
Emellett alkalmazható a fehér mustok elsődleges fermentációjakor is az adott tétel aromás jellemzőinek kiemeléséhez