Termékek

Premium Rouge

Minőségi vörösborok készítéséhez szelektált élesztő

A PREMIUM ROUGE 30R erjesztési kinetikája rendkívül gyors az első 24-36 órában, majd ezt egy állandó egyenletes erjedési szakasz követi. Az erjedés széles hőmérsékleti tartományban történhet, és ez kiváló eredményt biztosít akár hőmérsékletszabályozás nélkül is. Mivel működése közben csekély mennyiségű kén származék keletkezik, ezek nem befolyásolják a fajtára jellemző aromákat. Ez az élesztő kevés habot termel, valamint jól ellenáll az alkoholnak, illetve a magas cukortartalomnak. Előnyös tulajdonságainál fogva a PREMIUM ROUGE 30R kifejezetten ajánlott testes, hosszú érlelésre szánt gyümölcsös vörösborok készítéséhez. Magas a glycerol termelő tulajdonsága, valamint részleges, tejsav bontó mellékaktivitása, hozzájárul a bor minőségének javulásához. Erjesztési kinetikája révén kedvező színanyag extrakciót eredményez, ami jelentkezik a magasabb polifenol indexben és a megnövekedett színintenzitásban.