Termékek

Premium Tiol

Szelektált élesztő törzs

PREMIUM® TIOL élesztő annak a szelekciós munkának a terméke, amelyet olyan élesztőtörzs szelektálásáért végeztek, amely képes emelni a fajtára jellemző, ezen belül kifejezetten a thiolos vegyületek képzését a fehérborok erjesztése során. Az élesztő kiválóan alkalmas prémium minőségű borok erjesztésére, amelynek kerekséget és eleganciát ad. Képessége, hogy elősegíti a thiolos összetevők kiemelését, mint amilyen 3MHA (merkaptohexyl-acetát); 3MH (merkapothexanol) a mustban található illatmentes prekurzorokból, a legmegfelelőbb választás az intenzív illatvilágú borok készítéséhez.

A PREMIUM® TIOL élesztő képes gyorsan átvenni a szerepet a vad élesztőflóra felett, biztonságos és tiszta erjedést, valamint alacsony illósav értéket biztosítva. Jó rehidratáció, és tápanyagellátás mellett képes 15,4% alkoholszintig erjeszteni a 14-25 °C tartományon belüli hőmérsékletek esetén. A PREMIUM® TIOL kifejezetten ajánlott elegáns fehér- és rozéborok erjesztésére a thiolos prekurzorokkal jellemezhető fajták esetében (Sauvignon Blanc; Chenin Blanc; Colombard vagy Rizling). Az élesztőtörzs azon képessége, hogy tiszta erjesztést végez gyümölcsös és a florális jegyekkel, a legmegfelelőbb választás lehet a különböző fajták aroma anyagainak kiemelésére.

Sur lies érlelés ajánlott az élesztővel erjesztett tételek esetén, a további kerekség és bársonyosság biztosítása érdekében.