Termékek
Premium Zeropiu
Saccharomyces cerevisiae borászati fajélesztő
A PREMIUM ZEROPIÙ egy borászati alkalmazásra szelektált fajélesztő, amely 20×109 db aktívélesztősejtet tartalmaz grammomként a rehidratálás után. Az élesztő szelektálásának legfőbbszempontja az erjedés során keletkező kén-dioxid tartalom minimálisra csökkentése volt. Az 1970-esLodder-féle osztályozás szerint ez az élesztő a Saccharomyces Cerevisiae törzsbe tartozik.
A PREMIUM ZEROPIÙ fajélesztő rendkívül gyors erjesztési kinetikával rendelkezik az erjesztés első 24-36 órás szakaszában, ami lehetővé teszi, hogy az élesztő gyorsan felszaporodjon és a mustba található vadkultúra felett átvegye az erjesztés irányítását. Az erjedés további szakaszaiban az élesztő kiegyenlített erjesztési kinetikával jellemezhető. A kultúra képes hűtés nélküli erjesztések esetén is biztos kiegyenlített erjedést produkálni még magas hőmérsékletek esetén is.