Termékek

Smartan Fruity

Borászati alkalmazásra szánt proantocianidin alapú tannin

A SMARTAN®FRUITY-t speciális magas minőségű szelektált alapanyagból nyerik ki. A lassú extrakciós eljárásnak köszönhetően főleg a legfontosabb, de kevésbé agresszív organoleptikai tulajdonággal rendelkező fenolos összetevők és a stabilizáló aktivitású poliszaharidok kerülnek kivonásra. A SMARTAN®FRUITY olyan proantocianidin alapú termék, amely kedvező organoleptikai tulajdonágai mellett a red-ox stabilizáló hatásának köszönhetően hosszú ideig segít megőrizni a bor gyümölcsös karakterét. A SMARTAN®FRUITY használata hozzájárul a bor szélesebb aromatikus komplexitásának megőrzése mellet a nagyobb teltségérzet kialakításához is.

A SMARTAN®FRUITY az instantenizációs procedúrának köszönhetően amellett, hogy megőrzi a finom organoleptikai tulajdonságait, vízben azonnal könnyen oldódó formában kerül forgalomba.

A SMARTAN®FRUITY használata elsősorban a vörös- és rozéborok esetében ajánlott, de alacsony dózisokban a fehérborok esetében is használható. Használata javasolható az alkoholos erjedés lezárultával az érlelés kezdeti szakaszától egészen a palackozás előtti véglegesítésekig. Minden esetben ajánljuk a használat előtt laboratóriumi tesztek során az eltérő dózisok alkalmazását a kolloidális makromolekulákra gyakorolt tisztítóhatás, valamint a végtermékre gyakorolt organoleptikai hatás értékelése céljából.

Fehérborok esetében főleg az édesborok és a strukturáltabb borok esetén ajánlott az alábbi dózisok követése.

A SMARTAN®FRUITY jelentős tisztító aktivitással rendelkezik.

A SMARTAN® FRUITY használata során tartsuk be a vonatkozó előírásokat.