Termékek
Sorbato di Potassio
Fungisztatikus hatású termék
A kálium–szorbát fungisztatikus hatásának köszönhetően, biológiai stabilitást kölcsönöz a bornak. Különféle élelmiszeripari termékben igen hatásos fertőzés gátló szer. A magas szintű tisztaságának köszönhetően az alapanyag rendellenes illatainak jelenlétét gátolja.
A kálium-szorbát hatásosan fejti ki a borra a biológiai stabilizáló hatását, főként azokban az esetekben, amikor a technológiák nem elegendők, a megfelelő biológiai stabilitású termék létrehozásához. A borpenész ellen igen hatásos védelmet nyújt. Az optimális konzervált hatás elérésének érdekében javallott a kálium-szorbát mellé kén-dioxidot adni és steril szűrést végezni.
A szabad kén-dioxid jelenléte megvédi a bort az oxidációtól és a szorbin-sav tejbaktériumok katabolizmusától, kiküszöbölve a rendellenes illatok megjelenését (pl. gerbera)
A kálium-szorbát használata olyan borokhoz javasolt, melyek cukros üledéket tartalmaznak, melyek nem kívánatos a már palackban történő újrafermentálásra képesek. A szorbin-sav és a szorbátok hatása a hőkezelés által nincs kockáztatva.