Termékek
Tan Fruit Blanc
Tanninkeveréken alapuló redukáló formula
Az összetett formulájú készítmény a must komplett oxigén elleni védelmére lett kifejlesztve. Az egy időben jelenlévő értékes katechin tannin és az antioxidáns hatóanyagok (L-aszkorbinsav és kálium-metabiszulfit) lehetővé teszi, hogy a TAN® FRUIT BLANC szabályozza a must oxido-reduktív potenciálját (rH). Így lehetővé teszi, hogy a szőlőből származó eredeti aromaanyagokat megőrizzük, és átmentsük a mustból a készülő borba biztosítva annak friss, gyümölcsös karakterét. A TAN® FRUIT BLANC-t alkotó tanninok olyan procianidin és katechin tanninok, amelyek természetükből adódóan magas reaktivitást mutatnak a fehérjékkel szemben, így a polifenol-oxidáz enzimek fehérjéivel szemben is. Ezek a tanninok a kategóriájukon belül a legmagasabb minőségű tanninok szőlőhéjból és zöld tea levelekből kivont hatóanyagok.
A termék a fürtök leszedése után, vagy a must készítésekor alkalmazható. A leszedett terméssel elkeveredve a TAN® FRUIT BLANC megakadályozza a termés oxidatív degradációját az L-aszkorbinsav a kálium-metabiszulfit és a katechin tanninok szinergikus hatásának köszönhetően. Ezt szinergikus hatást a katechin tanninok antioxidáz hatása teszi lehetővé, amely csökkenti a szőlőben természetes módon jelenlévő enzimek (polifenol-oxidáz) hatását.
A botritisz által megtámadott szőlőből készülő mustok esetében a TAN® FRUIT BLANC segít meggátolni a lakkáz enzim által indukált oxidatív folyamatokat.
A TAN® FRUIT BLANC tartóssá, ellenállóvá teszi a mustot az oxidációval szemben, avval hogy magasabb szabadkénessav szint megmaradást teszi lehetővé. Az ilyen módon készített bort komplexebb aromák, friss, gyümölcsös jelleg, és nagyobb teltség jellemzi.