Termékek

Tuttifrutti Gel

Növényi eredetű alginát

A TUTTIFRUTTI GEL növényi eredetű folyékony formulájú alginát. Egyes típusú alginátok szokásos borászati alkalmazása a derítési procedúrákban van. A TUTTIRUTTI GEL köszönhetően az alapanyagának egy nagyon lágy, finom tulajdonságokkal valamint közepes pozitív töltéserősséggel rendelkező derítőanyag. Alkalmazását azoknál a boroknál javasoljuk, ahol egyes összetevők interferálnak a bor fajtára jellemző aromakaraktereivel. Elsősorban a kevésbé érett szőlőkből készült tételek esetében, vagy mechanikai sokknak kitett szőlőből készült mustok (gépi szüret); illetve a kedvezőtlen erjedési körülmények közt kierjedt, valamint az erősen „zöld” tónusokkal rendelkező tételek esetében ajánlott a készítmény alkalmazása.

Elősegíti a fás érlelési jegyek integrálódását azoknál a tételeknél ahol nyers fás jegyek találhatók, illetve előhozza a gyümölcsös karakter azoknál a tételeknél ahol a hosszabb érlelés azt eltakarta.