Termékek
V Malo Activ
Tápanyag a borok biológiai almasav bontásához
A MALO ACTIV egy speciálisan a borok almasav-bontáshoz optimális körülményeket biztosító tápanyag készítmény. Magas poliszacharid tartalom mellett, az élesztők katabolitikus folyamataiból származó összetevőkből álló élesztősejtfal tartalmának köszönhetően, jelentős toxin megkötő képessége mellett a zsírsavaknak köszönhetően elősegíti a baktérium sejtek gyors növekedését. Az alapanyagok gondos megválasztásának köszönhetően az összetétele a baktériumok anyagcsere folyamataihoz minden fontos összetevőt biztosít. A tápanyag e tulajdonságai biztosítják a nehéz kondíciók esetében is az almasav-bontás tiszta lejátszódását, a nem kívánt anyagcsere-melléktermék termelődés alacsonyabb kockázata mellett.
Az almasav-bontást jobb frissen kierjedt borok esetében elvégezni még a finomseprőről való lefejtés előtt. Általában a tejsavbaktériumok számára kedvezőtlenek a borban található körülmények, a pH, a kén-dioxid tartalom, a hidegebb hőmérséklet és a bor alkoholtartalma mind hátráltató tényezők. A problémamentes almasav-bontáshoz ezért ajánlott szelektált kultúra (AMAR04) alkalmazása, valamint az optimális tápanyagviszonyok biztosítása. Az élesztősejtek bontásából származó formulájának köszönhetően a MALO ACTIV képes a szükséges tápanyagok biztosítására, optimális feltételeket teremtve az almasav-bontáshoz. A MALO ACTIV alkalmazása ajánlott a természetes baktériumkultúra működésének stimulálásához is, épp úgy, mint az AMAR04-el történő inokulációt követően. Mannozym enzim alkalmazása mindkét esetben javítja a folyamat effektivitását.