Termékek

VIW® Clever

Szelektált borászati fajélesztő klasszikus, elegáns vörösborok készítéséhez

A VIW® CLEVER egy Saccharomyces cerevisiae törzs, amely ideális a klasszikus elegáns vörösborok készítéséhez, tiszta erjedést produkál a 14-24 °C hőmérsékleti tartományban. Az élesztőre jellemző erős erjesztési aktivitás mellett édes és rendkívül tartós jegyekkel támasztja alá a bor aromatikus tulajdonságait.

A kierjedt bor hosszú utóízű és komplex, intenzív aromájú.

A VIW® CLEVER kiváló alkohol tűrésű, jól bírja az alacsonyabb erjedési hőmérsékletet, és a kén-dioxid-ot.

tulajdonságaiból adódóan VIW® CLEVER törzs kifejezetten ajánlott elsődleges erjesztések esetén, amikor a szőlőfajtára jellemző aromakaraktert akarjuk kiemelni, és gyümölcsös komplex aromatikus profil elérése a cél.

A megfelelő tápanyag ellátás esetén a VIW® CLEVER magas ozmotikus koncentrációval jellemezhető mustok esetében is problémamentesen befejezi az erjesztést.