Termékek

X-Pro Battonage

Kategóriák:

Specifikus inaktivált élesztők stabilizáló hatással, válogatott gombaeredetű kitozánnal

Az X-PRO BATTONAGE hozzáadása az érlelési szakaszok során növeli a poliszacharidok mennyiségét, így elősegíti a nemes finom seprőn való érlelési gyakorlatokat és javítja a borok érzékszervi tulajdonságait.

Az X-PRO® BATONNAGE borostyánszínű, tömörített formában kerül forgalomba, szemcsemérete a porszerűtől a pehelyszerű darabokig terjed. Jellegzetes aromájú, vízben könnyen elkeverhető, a kapott oldatok opálosak.

A termék az X-PRO® eljárással előállított inaktív élesztő és a különleges tulajdonságokkal rendelkező, Aspergillus niger-ből származó gombaeredetű kitozán közötti szinergia vizsgálatain alapul.

A bor finomítási folyamata során hatékonyan szabadítja fel a kívánt makromolekulákat, javítva az érzékszervi tulajdonságokat, miközben megelőzi a mikrobiológiai változásokat és a kémiai eredetű oxidációs jelenségeket.

Optimális a kén-dioxid csökkentésére irányuló eljárásokban is, így természetes módon javítja a borok eltarthatóságát. Az X-PRO® BATONNAGE organikus és vegán termékekben is használható.

Az X-PRO BATONNAGE az érlelési fázisban alkalmazható az érzékszervi, kémiai és biokémiai javítás érdekében, miközben mikrobiológiai szempontból is védi a borokat.

X-PRO BATONNAGE segít csökkenteni a vörösborok növényi aromajegyeit, ezáltal teltebbé és gazdagabbá teszi őket, míg a fehérboroknál tisztább, kifinomultabb illatot eredményez.