Termékek

X-Pro Finesse

Specifikus inaktivált élesztő stabizáló hatással, a pezsgők érzékszervi finomítására és a „perlage” gazdagítására

Az X-PRO® az Enologica Vason forradalmian új kutatási projektje, amelynek a célja a borok identitásának erősítése, megőrizni és erősíteni az alapanyag természetes átalakulásának folyamatát. Kémiai adalékanyagok nélkül, precízen kihasználva a bor természetes alapvető mikroorganizmusainak jól ismert veleszületett stabilizáló képességét. Ez a teljesen új innovatív lízis procedúra alkalmazásának köszönhető, amely megőriz minden természetes tulajdonságot. Az X-PRO® eljárás külső enzimek használata nélkül, megfelelő, alacsony hőmérsékleten kivitelezett procedúra.

Az X-PRO® FINESSE enyhe borostyán színű aggregátum, alig érezhető karakteres illattal. Vízben könnyen feloldható, és oldata enyhén turbid.

Az X-PRO® FINESSE specifikus hatásnak köszönhetően jelentős hatással van a red-ox rendszerre, illetve részleges hatása van a bor fehérjestabilizálására és a kolloidális kicsapódásokra is. Érzékszervi szempontból segíthet a szárító vagy túl savas érzet finomításában finoman hozzájárulva a végső harmónia és íztartósság megteremtéséhez. Az X-PRO® FINESSE javítja a pezsgők eleganciáját jelentősen finomítva az ízérzetet és a „perlage” tartósságát.

Az X-PRO® FINESSE leggyakoribb alkalmazása a másodlagos erjedés előtt és/vagy a tirázs likőr készítése idején van. Érzékszervi szempontból az X-PRO® FINESSE diszkrét és elegáns, hozzájárul a bor illatának stabilizálásához, és finomítja az ízérzetet. Ezentúl javítja a gyöngyözés minőségét és a habtartósságot