Termékek

X-Pro Identity Red

Specifikus inaktivált élesztő stabilizáló hatással, a vörösborok illatának természetes védelmére

Az X-PRO® az Enologica Vason forradalmian új kutatási projektje, amelynek a célja a borok identitásának erősítése, megőrizni és erősíteni az alapanyag természetes átalakulásának folyamatát. Kémiai adalékanyagok nélkül, precízen kihasználva a bor természetes alapvető mikroorganizmusainak jól ismert veleszületett stabilizáló képességét. Ez a teljesen új innovatív lízis procedúra alkalmazásának köszönhető, amely megőriz minden természetes tulajdonságot. Az X-PRO® eljárás külső enzimek használata nélkül, megfelelő, alacsony hőmérsékleten kivitelezett procedúra.

Az X-PRO® IDENTITY RED enyhe borostyán színű aggregátum, alig érezhető karakteres illattal. Vízben könnyen feloldható, és oldata enyhén turbid.

Az X-PRO® IDENTITY RED hozzájárul a bor eredeti identitásának és a fajtára jellemző aromakarakterek megőrzéséhez a megfelelő red-ox rendszer kialakításával. Vörösborok esetében néhány hagyományos derítőanyaggal való szinergikus használatával jól kezelhetők a már részlegesen oxidált összetevők is. Hatékonyan integrálja a keserű és vegetális tónusokat finoman hozzájárulva a végleges harmonizációhoz. Az X-PRO® IDENTITY RED természetes stabilizáló hatással van a színanyagokra és a borkőkiválásra miközben megőrzi a bor eredeti tulajdonságait.