Termékek
Zimaflow
Pektolitikus és béta-glükanáz enzimkészítmény a borok tisztítására és a szűrhetőség elősegítésére
A ZIMAFLOW olyan enzimkészítmény amely specifikus módon képes lebontani a jelenlévő pektineket glükánokat és poliszacharidokat a bor minőségi tulajdonságainak teljes megőrzése mellett. Ideális eszköz a bor szűrhetőségének és természetes tisztulásnak elősegítésére. Ezen érdekes tulajdonságai már a tipikus pincehőmérsékleten működnek, ezért ajánlott megfelelően időzítve alkalmazni.
Köszönhetően az előállítása során alkalmazott magas tisztasági foknak a jelenlévő cinnamyl-észteráz aktivitás a ZIMAFLOW esetében elhanyagolható! A ZIMAFLOW a szűrhetőség elősegítésére alkalmazott készítmény. A palackozás előtti fázisban alkalmazva javítja a szűrhetőségi indexet megkönnyítve a végső szűrést. Szintén elősegíti a friss borok tisztulását.
Általánosan alkalmazása 10-25°C között ajánlott, 20°C-on 3-4 nap alatt hat, míg alacsonyabb hőmérsékleten 12-15 napra van szükség. Akár 6 °C-on is működik csak sokkal lassabban dolgozik.
Nagyszerűen alkalmazható botritiszes szőlőből készült tételek setében, mivel elbontja azokat a makromolekulákat, amelyek akadályozzák a tisztulást és később a szűrhetőséget.
A korábbi hidegstabilizálási fázisban alkalmazva (optimalizálva a Cristalitte®-al) felgyorsítja a tisztulást effektívebbé és gyorsabbá téve a folyamatot. Lizogén aktivitásának köszönhetően a sejtfalak bontásával elősegíti a frissen kierjedt tételek természetes mannoprotein feltáródását.