FLOTTOPLUS 2.0

Cikkszám: E3005155 Kategória:

Leírás

FLOTTOPLUS – növényi eredetű alapanyagból szelektált flotációs zselatin  

Gyártó: VASON GROUP S.r.l. Localita Nassar, 37 I – 37020 Pedemonte Verona

Forgalmazó: Cellarius Kereskedőház Kft. Szigetvár H-7900 Dencsházai út 12.

Összetétel:

Magas felületi töltéserősségű, növényi eredetű fehérje készítmény.

(ESC=1,00 meq/g)

Tulajdonságai:

A FLOTTOPLUS növényi eredetű zselatin keverék. Fehér, íztelen és szagtalan, tartósítószertől mentes porszerű anyag. Vízben, szobahőmérsékleten jól oldódik, opálos homogén oldatot képezve.

A FLOTTOPLUS nem tartozik a jelenlegi szabályozás alapján az élelmiszeripari allergén termékek közé. Ezen felül, az alapanyagot nem genetikailag módosított szervezetből izolálják (GMO mentes).

Használata:

A FLOTTOPLUS jól alkalmazható szőlőmustok flotációval történő tisztítására. A FLOTTOPLUS alapanyagául szolgáló összetevők garantálják a hidrofób flokkulátumok képződését, amelyek könnyen hozzátapadnak a flotáció során alkalmazott szeparációs gázhoz. Továbbá a FLOTTOPLUS-t kifejezetten jó tisztítóhatás mellett moderált tannin eltávolító erő jellemzi.

A FLOTTOPLUS alkalmazásakor ajánlott laboratóriumi teszttel megállapítani az alkalmazott dózist, és az esetleges egyéb derítőanyagok alkalmazási arányát.

A FLOTTOPLUS használatakor be kell tartani az érvényben lévő vonatkozó rendelkezéseket.

Alkalmazása:

Folyamatos kevergetés mellett oszlassuk el a súlyának legalább 10 szeres mennyiségű szobahőmérsékletű vízben a készítményt. Az elkészült oldat nem tartható el sokáig, ezért javasolt maximum 24 órán belül felhasználni. Kén-dioxid (500 mg/L) és borkősav (0,5% térfogatszázalék) adagolható az oldathoz a hosszabb eltarthatóság elősegítésére.

Must flotáláskor a FLOTTOPLUS-t automata proporcionális adagoló berendezés (DOSACOM) vagy a szakaszos flotációs berendezés EASYFLOAT segítségével keverjük a musthoz.

Dózisok:

2-10 g/hL mustok flotációs tisztítása esetén.

Magasabb dózisok vörös szőlők mustja és nehezen tisztítható mustok esetében. Magasabb dózisok alkalmazása esetén ajánlott laboratóriumi tesztek elvégzése a túlderítés ”surcollage” elkerülése érdekében.

Csomagolása: 10 kg-os zsákokban.

Tárolása: Száraz hűvös helyen, a bontott zacskót gondosan visszazárva.

Veszélyességi besorolása:

Az 1992/01/28-as olasz minisztériumi határozat alapján: „ártalmatlan”.