Borászati gépek, berendezések
Aroma visszanyerés
Aromaloc® intenzívebb boraromák már az erjedés során

Az AromaLoc® rendszer egy innovatív szabadalmaztatott megoldás, amely a borerjesztés során keletkező aromaanyagok természetes veszteségét hivatott csökkenteni.
Az AromaLoc® nem invazív membrántechnológiát alkalmaz, amely nem érintkezik a musttal; a tartály légterében, a “gázfázisban” fejti ki hatását.
Az AromaLoc® technológia alkalmazásával a borászok képesek megőrizni és fokozni boraik természetes aromáit, javítva ezzel a végtermék minőségét és komplexitását.
Hogyan működik?
Az erjedés során a keletkező szén-dioxid (CO2) és az illékony aromaanyagok a tartály légterébe kerülnek. Az AromaLoc® membránja elválasztja a CO2-t a kívánatos aromakomponensektől. A rendszer visszajuttatja ezeket az aromákat a tartály légterébe, megakadályozva, hogy további illékony vegyületek távozzanak a mustból. A CO2 ezután a hagyományos erjesztési folyamathoz hasonlóan távozik a pincetérbe. Ennek eredményeként a bor magasabb aromakoncentrációval rendelkezik.
AromaLoc® előnyei
- aroma megőrzés: növeli a bor aromakoncentrációját az erjedés során és a kész borban egyaránt.
- sokoldalúság és egyszerű használat: könnyen integrálható a meglévő borászati folyamatokba.
- Nem invazív és adalékmentes: a rendszer nem érintkezik közvetlenül a musttal vagy a borral, így megőrzi annak természetes tulajdonságait.
Az AromaLoc technológia alkalmazásával a borászok képesek megőrizni és fokozni boraik természetes aromáit, javítva ezzel a végtermék minőségét és komplexitását.