Borászati gépek, berendezések

Aromaloc® intenzívebb boraromák már az erjedés során

aromaloc-2

Az AromaLoc® rendszer egy innovatív szabadalmaztatott megoldás, amely a borerjesztés során keletkező aromaanyagok természetes veszteségét hivatott csökkenteni.

Az AromaLoc® nem invazív membrántechnológiát alkalmaz, amely nem érintkezik a musttal; a tartály légterében, a “gázfázisban” fejti ki hatását.

Az AromaLoc® technológia alkalmazásával a borászok képesek megőrizni és fokozni boraik természetes aromáit, javítva ezzel a végtermék minőségét és komplexitását.

Hogyan működik?

Az erjedés során a keletkező szén-dioxid (CO2) és az illékony aromaanyagok a tartály légterébe kerülnek. Az AromaLoc® membránja elválasztja a CO2-t a kívánatos aromakomponensektől. A rendszer visszajuttatja ezeket az aromákat a tartály légterébe, megakadályozva, hogy további illékony vegyületek távozzanak a mustból. A CO2 ezután a hagyományos erjesztési folyamathoz hasonlóan távozik a pincetérbe. Ennek eredményeként a bor magasabb aromakoncentrációval rendelkezik.

AromaLoc® előnyei

  • aroma megőrzés: növeli a bor aromakoncentrációját az erjedés során és a kész borban egyaránt.
  • sokoldalúság és egyszerű használat: könnyen integrálható a meglévő borászati folyamatokba.
  • Nem invazív és adalékmentes: a rendszer nem érintkezik közvetlenül a musttal vagy a borral, így megőrzi annak természetes tulajdonságait.

Az AromaLoc technológia alkalmazásával a borászok képesek megőrizni és fokozni boraik természetes aromáit, javítva ezzel a végtermék minőségét és komplexitását.

Letölthető anyagok (pdf)