Érleléstechnológia

„A Nutrioak® egy szabadalmaztatott magyar termékcsalád, amely innovatív megközelítést kínál a borok érlelésében és erjesztésében. A hagyományos tölgyfahordós érlelés helyett a Nutrioak különböző tölgyfa szegmenseket és tápanyagokat alkalmaz, amelyek célja a borok aromaprofiljának gazdagítása és az erjedési folyamat optimalizálása.”

A tölgyben található oxigén, tanninok, cellulóz és egyéb összetevők hozzájárulhatnak a borok összetettebbé tételéhez, az ilyen módon erjesztett borok teltebbek, gyümölcsösebbek és hosszabb eltarthatóságúak. Meghatározott tanninokat alkalmazunk antioxidánsként, a levegő segíti az élesztők munkáját, támogatjuk a túlélési tényezőket, valamint biztosítjuk azt a hasznos cellulózt, amely a toxinok megkötéséhez és eltávolításához szükséges. Más szóval, minden olyan anyagot, amely a tölgyben nagy mennyiségben és természetes formában jelen van.

Nutrioak® Basic

Összetétele: 100%-ban magyar, francia és amerikai tölgyből készül, eltérő pörköléssel, különböző tulajdonságok alapján szelektálva és keverve.

A Nutrioak® Basic fejlesztése során azokat az enológiai anyagokat kívántuk helyettesíteni, amelyeket a borászati szabályozás megenged, és amelyek kedvezően befolyásolják az alkoholos erjedés eredményét, valamint a bor minőségét – mindezt egy teljesen természetes anyaggal.

Nutrioak® Premium

Összetétele: 100%-ban magyar, francia és amerikai tölgyből készül, eltérő pörköléssel, különböző tulajdonságú szegmens, prémium tápanyagokkal elegyítve.

A Nutrioak® Premium létrehozásánál a fő cél az volt, hogy a Basic termékcsoport proporcionális dozírozását egy lépésben összekössük az erjesztési tápanyagok megfelelő adagolásával. Az együttes bevitel hatványozottan segíti az erjedés kinetikát, a megfelelő biokémiai folyamatok véghezvitelét.