Termékek
Zimared Plus
Enzimkészítmény vörösbor készítéséhez
A ZIMARED PLUS egy pektinbontó enzimkészítmény fontos másodlagos aktivitással, amely a
szőlőhéjat alkotó sejtek falát bontja el, lehetővé téve a vakuólumokban található színanyagok
extrakcióját. A ZIMARED PLUS szintén elősegíti és felgyorsítja azon polifenolok extrakcióját, amelyek szükségesek az antocianinokkal alkotott rendkívül stabil komplex molekulák képződéséhez.
A ZIMARED PLUS 10-30 °C hőmérsékleti tartományban működik, amely értékek között az aktivitása a hőmérséklet emelkedésével párhuzamosan emelkedik. Az enzimkészítmény aktivitását az általánosan használt kén-dioxid értékek nem befolyásolják.
A ZIMARED PLUS 25 %-al hatékonyabb, mint az előző formula a ZIMARED volt!
ZIMARED PLUS vörösbor készítéséhez használatos enzim.
Használatával hatékonyabb az extrakció, kevesebb mechanikai macerációra, és ritkább remontációra
van szükség. A törkölykalap lazábbá válik, ami a színkinyerést nagyban segíti a vörösbor készítés
során. A ZIMARED PLUS enzimaktivitásának köszönhetően a préselés folyamán növekszik a lé
kinyerés, és ami még fontosabb, a kezelt tétel tisztulása könnyebben zajlik és kedvezőbb szűrhetőségi paramétereket mutat.
A ZIMARED PLUS kiválóan alkalmazható melegítéses vörösbor-erjesztési eljárás során is.