Termékek

Premium Vinacciolo

Borászati tannin

A Premium® Vinacciolo SG a szőlőből kivonható legmagasabb minőségű tanninok közül szelektálták. A tipikusan katechin típusú tannint teljesen érett szőlőszemek magvaiból vonták ki. Ennek köszönhetően még magasabb dózisokban is kellemes hatással van a bor organoleptikus megítélésére.

Procianidin és katechin eredetű formulája magas reaktivitást mutat mind a fehérjék –bele értve a polifenol-oxidázt –mind a színanyagokkal szemben.

A Premium® Vinacciolo SG a bornak hosszabb élettartamot biztosít, ellenálló képességet az oxidációval szemben, ugyanakkor a kezelt tétel aromákban nagyobb komplexitást mutat, frissebbnek és teltebbnek érződik.

A Premium® Vinacciolo SG vörös- és fehérboroknál egyaránt alkalmazható.

A borkészítés kezdeti szakaszában épp úgy használható, mint a véglegesítések esetében. Használható a részben rothadt szőlőfürtrészek feldolgozásakor a lakkáz enzim által indukált oxidáció megakadályozására. A vörösborok készítésénél a maceráció alatti használatával eredményesen fixálhatók a szőlőhéjból kinyert antocianinok.

A Premium® Vinacciolo SG használata az erjesztés utáni időszakban is ajánlható. Adagolását szakaszosan ajánlott végezni a folyamatos természetes antioxidáns védelem kialakítása és a fehérjestabilitás elősegítése érdekében. Így elérhető a szükséges bentonit mennyiségek, valamint az alkalmazandó kén-dioxid csökkentése, ami a végtermék szempontjából további előnyöket jelent.