Termékek

Acido Tartarico

Antioxidáns stabilizálószer borászati alkalmazásra

A borkősav (az almasavval, valamint tejsavval együtt) a jelenlegi szabályozás szerint a borkészítés során alkalmazható készítmény.

Technológiai szempontból, használata kevésbé változtatja meg egy bor karakterét és összetételét, mivel a borkősav már bőségesen jelen van a kezdeti termékben is.

A hozzáadott borkősav, az adagolt mennyiséggel arányos mértékben növeli a termék savmennyiségét. Valójában kálium jelenlétében, a borkősav kevésbé oldódó kálium-tartarát sót képez, amely a változó mértékben csapódik ki a bor kémiai-fizikai tulajdonságaitól függően.

A pH érték csökkenése mely a borkősavas tartarát beavatkozás, kétségkívül hasznos technikai előnyökkel jár. Borerjesztés folyamán javítja a borok minőségét, csökkenti az illó sav képződését és javítja a bor színének élénkségét.

A borkősav használatakor, az anyagra érvényben lévő szabályoknak megfelelően járjunk el.