Termékek
Acido Tartarico
Antioxidáns stabilizálószer borászati alkalmazásra
A borkősav (az almasavval, valamint tejsavval együtt) a jelenlegi szabályozás szerint a borkészítés során alkalmazható készítmény.
Technológiai szempontból, használata kevésbé változtatja meg egy bor karakterét és összetételét, mivel a borkősav már bőségesen jelen van a kezdeti termékben is.
A hozzáadott borkősav, az adagolt mennyiséggel arányos mértékben növeli a termék savmennyiségét. Valójában kálium jelenlétében, a borkősav kevésbé oldódó kálium-tartarát sót képez, amely a változó mértékben csapódik ki a bor kémiai-fizikai tulajdonságaitól függően.
A pH érték csökkenése mely a borkősavas tartarát beavatkozás, kétségkívül hasznos technikai előnyökkel jár. Borerjesztés folyamán javítja a borok minőségét, csökkenti az illó sav képződését és javítja a bor színének élénkségét.
A borkősav használatakor, az anyagra érvényben lévő szabályoknak megfelelően járjunk el.