Termékek

Acido L-Ascorbico

Antioxidáns borászati használatra

Az L-ASZKORBINSAV egy nagyon effektív antioxidáns. Hatása erősebb, mint a kénsavé, bár azt nem tudja helyettesíteni. Egy olyan reverzibilis antioxidáns, amely a megfelelő mennyiségű irreverzibilis oxigén megkötő (SO2) hiányában nagyon gyorsan erős oxidáló ágenssé válhat oxidált formájában (dehidro-aszkorbinsav). Használatakor tehát nagyon fontos, hogy a megfelelő szabad-kénessav szint jelen legyen a borban. Az L-ASZKORBINSAV alkalmazásával szignifikánsan csökkenthető a felhasznált kén-dioxid mennyisége, amely számos technológiai előnnyel jár. Az L-ASZKORBINSAV közös alkalmazása a citromsavval szintén segíthet elkerülni a fémes zavarosodást olyan tételeknél, ahol enyhén emelkedett vastartalom van jelen. Organoleptikai szempontból az L-ASZKORBINSAV használata segít elkerülni a bor mozgatásával (fejtés, töltés) járó és az oxigén beoldódásából eredő nem kívánatos hatásokat.