Termékek

Clarito Bactoclean

Összetett derítőanyag stabilizáló hatással

Speciális aktivitásának köszönhetően a CLARITO® BACTOCLEAN ajánlható a borok fenolos profiljának rendbetételére, valamint az oxidációs problémák elleni védelemre.

A CLARITO® BACTOCLEAN alkalmazása ajánlható minden olyan borászati lépés előtt amikor kívánatos lehet rövidebb ideig a nem kívánt mikroorganizmusok szaporodásának gátlása annak érdekében, hogy az alkalmazandó kén-dioxid mennyiségét csökkenthessük, például: a palackos erjesztés előtt, „sur lies”, palackozás előtt stb.

Használható fehér, rozé és gyöngyözőborok esetén épp úgy, mint vörösborok esetén, ahol a CLARITO® BACTOCLEAN ha helyesen adagoljuk, segít a színanyagok és az illatanyagok megőrzésében. Szintén jól alkalmazható a Brettanomyces ellen.

A kezelések után szükséges a CLARITO® BACTOCLEAN alj fizikai elválasztása a bortól (fejtés). Ha gyors derítés vagy fehérjestabilitás szükséges, akkor a CLARITO® BACTOCLEAN után magas fehérje eltávolító hatású bentonit, mint a Plusgran® Gel alkalmazása ajánlott.