Termékek
Premium UVA
Borászati tannin
PREMIUM UVA azonos szerkezetű az érett szőlő héjában levő tannin összetételével. Természetes procianid és kathecin tartalma teszi jó reagenssé a proteinekkel, az oxidált polifenolokkal és a színanyagokkal.
PREMIUM UVA hosszabb élettartamot biztosít, rezisztenssé téve a bort a oxidációval szemben. Használatával komplexebb illatot és nagyobb testet érhetünk el.
A PREMIUM UVA egyaránt használható fehér-, vörösborokhoz, érlelt ecetekhez és párlatokhoz. Borok esetében rendkívül alkalmas a végtermék finomítására. Musthoz és friss borokhoz történő hozzáadásával a lakkáz enzim magas oxidáló hatása is kiküszöbölhető. Vörös bornál héjon áztatás során segíti a színanyagok kiválását. PREMIUM UVA növeli a fehér borok protein stabilitását, amely a bentonitos kezelést követően erősen csökken. Antioxidáns hatása következtében alacsonyabb mennyiségű SO2 szükséges a bor stabilitásához.