Termékek

Extrared L

Kategóriák: ,

Enzimkészítmény vörösborok készítéséhez extrakciós és stabilizáló hatással

Az EXTRARED L egy pektinbontó enzimkészítmény jelentős másodlagos aktivitással, amely a bogyóhéj sejtjeinek sejtfalát elbontja ezzel lehetővé téve a vakuólumokból a színanyagok feltáródását. Az EXTRARED L szintén elősegíti és felgyorsítja a polifenolok extrakcióját.

Másodlagos celluláz és hemicelluláz aktivitása, amely az erjesztés kései szakaszában a poliszacharidok extraakciója érdekében lett kifejlesztve. A poliszacharidok megfelelő extrakciójára nem csak azért van nagy szükség, mert ezen alkotóelemek rendkívül stabil molekulákat alkotnak a bor antocianinjaival, hanem azért is, mert szerepet játszanak a bor megfelelő struktúrájának és teltségének kialakításában.

Az EXTRARED L 10-30 ˚C hőmérsékleti tartományban működik, amely értékek között az aktivitása a hőmérséklet emelkedésével párhuzamosan emelkedik. Az enzimkészítmény aktivitását az általánosan használt kén-dioxid értékek nem befolyásolják.