Termékek

Zimaclar Plus

Magas aktivitással rendelkező enzimkészítmény a fehér szőlők mustjainak, illetve az új fehérborok tisztítására

A ZIMACLAR®PLUS por alakú pektináz aktivitással rendelkező enzimkészítmény borászati alkalmazásra. A ZIMACLAR®PLUS pektináz készítmény segíti mind a mustok tisztulását- felgyorsítva a zavarosító alkotók kiválását- mind a kezelt fehérmustok szűrhetőségét.

Kifejezetten a magas pektintartalmú nehezen tisztuló tételek tisztításánál alkalmazzuk.

A szőlő préselésekor a mustban megemelkedik a pektinek mennyisége. Ezen alkotók kolloid tulajdonságuknál fogva növelik a must viszkozitását, ezzel természetesen negatív irányban befolyásolják annak tisztulóképességét, centrifugálhatóságát és szűrhetőségét is. Ilyen esetekben a szuszpendált anyagok elválasztása a ZIMACLAR®PLUS segítségével felgyorsítható.

A pektin nagy tömítőhatással rendelkezik a szűrés folyamán. A ZIMACLAR®PLUS jelentős mértékben emeli a bor szűrhetőségét a borkészítés minden fázisában.