Termékek

Zimarom

Enzimkészítmény aromás szőlőből erjesztett borok aromáinak feltárásához

A ZIMAROM egy borászati alkalmazásra kifejlesztett pektolitikus enzimkészítmény, amely elősegíti a must (bor) tisztulását az erjedés végén, valamint segíti az aromaanyagok feltáródását. A készítmény másodlagos glükozidáz aktivitásának köszönhetően elősegíti az aromaanyagok hidrolízisét.

A ZIMAROM megváltoztatja a jelenlévő pektinek struktúráját csökkentve a kezelt tétel viszkozitását így egyben javítva annak tisztuló képességét és szűrhetőségét is. Technológiai szempontból figyelemreméltó a ZIMAROM glükozidáz aktivitása, amely révén a bor aromaanyagiért felelős prekurzorok hidrolízise során keletkező mono-terpenolok és nor-izopreonidok képzéséért felel. A ZIMAROM mind a 4 glükozidáz aktivitással rendelkezik, amely ahhoz kell, hogy leválassza a specifikus aromaanyagok kifejlődéséért felelő prekurzorokat a cukorláncokról, viszont nem rendelkezik a kellemetlen íz anyagok képzéséért felelős cinnamil-észteráz aktivitással.