Termékek

Mannozym

Kategóriák: ,

Béta-glükanáz enzim, amely a bor könnyebb tisztulását és szűrését segíti elő

A MANNOZYM® alkalmazása megkönnyíti a glükánokban gazdag botritisz által megtámadott alapanyagból készült borok későbbi tisztulását és szűrését.

A MANNOZYM® alkalmazásának legnagyobb előnye, hogy az enzim erős bontóhatást gyakorol az élesztősejtfalakra. E tulajdonságának köszönhetően az enzim működése során olyan sejtalkotók szabadulnak fel –legfőképpen mannoproteinek- amelyek fontos szerepet játszanak a bor teltség érzetében, valamint kedvező hatással vannak a bor későbbi fejlődése során a fehérjestabilitásra, illetve a borkő-stabilizálódásra.

A MANNOZYM® használatával a fiatal, magas finomseprő tartalmú borokon végzett tradicionális „battonage” kedvező hatása felerősíthető, hangsúlyosabbá tehető. Ezért a MANNOZYM® alkalmazásának leginkább ajánlott időszaka a frissen pincébe került magas finomseprő tartalmú borok esetében van.