Termékek

Bactozym Special Grain

Kategóriák:

Enzimkeverék az almasavbontás szabályozásához

Fehér- és vörösbor készítése közben gyakran olyan szituáció állhat elő, amikor a baktériumok szaporodását nagyobb adagú kén-dioxid hozzáadása nélkül kell meggátolni. Ilyen helyzetekben a BACTOZYM® SG széleskörűen használt eszköz a malolaktikus fermentáció megakadályozására bizonyos fehérborok erjesztése, készítése, tárolása során, de a vörösborok készítése közben is szükséges lehet az almasav bontás késleltetése, például a struktúra építés szakaszának elnyújtásakor esetleg micro-oxigenizáció alkalmazása esetén.

A BACTOZYM® SG alkalmazása hasznos lehet, ha a tejsavbaktériumok az alkoholos erjedés előtt veszélyeztetik a mustot, például forró klímájú borvidékeken, magas pH-jú mustok esetében, vagy karbonikus maceráció alkalmazásakor.

A BACTOZYM® SG alkalmazása ajánlható a teljes almasavbontás befejeztével, különleges aromakarakterű bor készítéséhez.

Komolyabb struktúrával és esetleges maradék almasavval rendelkező borok palackozása előtti szintén meggondolandó a BACTOZYM® SG használata, amellyel kevésbé szigorú mikroszűréssel is elérhető a végtermék mikrobiológiai stabilitása.

A BACTOZYM® SG használata javasolt olyan esetekben is, amikor tejsavbaktériumok teljes kizárásával akarunk dolgozni, például habzóborok készítése esetén, vagy a beoltó starter kultúra elkészítésekor.

A BACTOZYM® SG használata rendkívül hasznos megakadt erjesztések esetén, elkerülendő a tétel komolyabb kénezése illetve szűrése, mely beavatkozások szintén csökkentenék az újra erjesztés sikeres kimenetelének esélyét.

A BACTOZYM® SG kötelező az előírások betartás mellet használható!