Termékek

MPA

Tiszta mannoprotein a bor érzékszervi finomítására

Az MPA kifejezetten jól alkalmazható a bor kolloidális szerkezetének, komplexitásának javítására, és a teltség-kerekség érzet emelésére. Az MPA alapanyagául szolgáló összetevőket az illatsemlegességre is szelektálták ezért nem befolyásolja negatívan a kezelt tétel illatát, ugyanakkor rendkívüli harmonizációs hatással vannak egyes disszonáns, nyers tannin érzetet adó összetevőkre. A magas alkoholtartalmú tételeknél adagolt MPA csökkentheti a tétel alkoholos lecsengését. Az MPA mikroszűrhető, ezért adagolását -az ajánlott dózisokkal-, röviddel a palackozás előtt is el lehet végezni, mivel nem befolyásolja szignifikáns módon a tétel szűrhetőségi indexét. Minden más esetben a végső mikroszűrés előtt ajánljuk az előzetes laboratóriumi teszt elvégzését.

Mivel a termék védőkolloidként viselkedik, és a fehérje összetevőkkel interakcióba lép, mindenképpen már fehérje stabil borok esetében alkalmazzuk csak.

Pezsgőkészítés technológiájában kiválóan alkalmazható mind a tirázslikőr mind az expedíciós likőr készítésénél.