Termékek
Premium Stab
Borászati alkalmazásra készült tannin
A PREMIUM STAB mind a fehér-mind a vörösborok esetében alkalmazható készítmény. Alkalmazása széleskörű, a korai vinifikációs eljárásoktól egészen a palackozás előtti véglegesítésekig terjed. A PREMIUM STAB jól alkalmazható a vörösborok vinifikációja során a színanyagok stabilizálására. Bizonyított tény, hogy a feltárt antocianin molekulák kapcsolódva a megfelelő molekulasúlyú tannin molekulákkal rendkívül stabil komplex vegyületeket képeznek, amelyek alapvetően meghatározzák az adott vörösbor élettartamát és megjelenését.
A PREMIUM STAB érlelés alatti alkalmazásával növelhetjük a bor oxidációval szembeni ellenálló képességét, valamint hozzájárulunk az így kezelt tételek struktúrájának kiteljesedéséhez. A vékonyabb struktúrájú fehérborok esetében komoly stabilizáló hatást érhetünk el a készítménnyel, az oxidációval szemben.