Termékek

Tuttifrutti Red

Borászati tannin

A TUTTIFRUTTI RED tannint lassú vizes–alkoholos extrakcióval vonják ki a speciális úton kifejezetten az elegáns organoleptikai tulajdonságaira szelektált alapanyagból. Az extrahálás során csak a legkevésbé agresszív ízérzetet biztosító fenolos anyagokat, és a fából eredő poliszacharid összetevőket vonják ki, amelyek a természetes hordós érlelés során is beoldódnak a borba.

A TUTTIFRUTTI RED olyan ellágtannin, amely intenzív vörös bogyós gyümölcsökre emlékeztető illatjegyeket és jelentős teltségérzetet biztosít a kezelt tételnek.

A TUTTIFRUTTI RED kiszélesíti a bor aroma komplexitását és lágy ízérzetet biztosít, amely jellemző az illatban is megjelenik. A termék minőségi jellemzői analitikailag ellenőrizettek, amelyek megfelelnek a Codex Oenoloigique International (Nemzetközi Borászati Kódex) által megkövetelt kritériumoknak.

A TUTTIFRUTTI RED a készítése során átesik az instantenizációs procedúrán, amely biztosítja a termék könnyű oldhatóságát, de megőrzi annak fontos organoleptikai tulajdonságait.

A TUTTIFRUTTI RED egyaránt használható vörösborokhoz esetleg rozéborok esetében, valamint párlatok készítése során is. Alkalmazását a tisztulási folyamatok elkezdődésétől a végső tisztítószűrésekig ajánljuk az esetleg már fehérjestabilizált borok esetében is. Borok esetében rendkívül alkalmas érlelési ciklus alatt, különösen régebbi hordók használata esetén. Hozzáadását fehérjestabil borokhoz javasoljuk, az utolsó szűrést megelőzően. Célszerű a különböző koncentrációk előzetes érzékszervi tesztelése.