Termékek

V Tan SG

Borászati tannin

Az Enologica Vason több éves kutatásának eredménye. Kiváló minőségű tannin, amely az erjesztés során szükséges színstabilizáló és polifenoloxidáz-gátló hatásokat produkálja. Természetes összetevőinek köszönhetően a számos pozitív hatást gyakorol a borra. A színanyag stabilizálásért felelős, zöld teából kivont catechin típusú összetevők oxigén szegény körülmények között is magas reaktivitást mutatnak. Hatástalanítja a botrytis-fertőzés következtében kialakuló oxidázokat, stabilizálja az antociánokat, növeli az ízérzetet. A jelenlévő ellág típusú tanninok magasabb oxigén mennyiséget igényelnek a színanyagok stabilizálásához, de jelenlétüknek köszönhetően a készítmény magas dózis használata esetén sem bontja meg a bor egyensúlyát. Kiváló antioxidáns hatása mellett komplexebbé teszi a terméket.