Termékek

VIW Smart

Kategóriák:

Szelektált borászati fajélesztő virágos illattal és gyümölcsös karakterrel rendelkező fehér és rozéborok készítéséhez

A VIW® SMART egy Saccharomyces cerevisiae törzs, amely ideális a virágos illattal és gyümölcsös karakterrel rendelkező fehér és rozéborok készítéséhez, tiszta erjedést produkál a 16-20 °C hőmérsékleti tartományban.

Az élesztőre jellemző erős erjesztési kinetika mellett nagyszerű illat tisztaságot produkál, amely a fehérhúsú gyümölcsökre jellemző illat karakter és friss gyümölcsös ízt biztosít a kierjedt tételnek. A VIW® SMART kiváló kén-dioxid tűréssel rendelkező törzs.

A VIW® SMART törzs kifejezetten ajánlott a könnyű ivású fehérborok készítése esetén, amikor a szőlőfajtára alapvetően jellemző a virágillat és a friss gyümölcsös karakter. Ilyen esetben az élesztő alkalmas a rozéborok készítésére is.