Termékek
V Tan L
Folyékony tannin alapú készítmény borászati alkalmazásra
A V TAN® L az Enologica Vason a tanninok borászati alkalmazásának több éves kutatási tapasztalatának eredménye. A V TAN® L kiegyensúlyozott keveréke több természetes eredetű tanninnak, amelyben a különböző összetevők szinergikus hatásának köszönhető a készítmény szín védő és stabilizáló hatása, valamint a szőlő felületén természetes módon előforduló vagy a botritisz által termelt oxidáz enzimek blokkolása, illetve a stabil antocianin komplexek képzése.
Az első lépést -az oxidáz enzimek inaktiválását- főleg a katechin összetevő végzi azok protein frakciójának megváltoztatásával. A színstabilizálást az ellág összetevők mellett a zöld teából extrahált katechin frakció érdekes része segíti.
A katechin frakció reaktív marad alacsony vagy teljesen oxigén mentes környezetben, azonban az ellág frakció nagyobb mennyiségű oxigént igényel a színanyag molekulák stabilizációjához. A V TAN® L ellág frakciója organoleptikai szempontból rendkívül visszafogott ezért lehetséges a keverékben alkalmazni és nagyobb dózisok esetén sem okoz érzékszervi diszharmóniát. A katechin frakció viszont rendkívül friss és gyümölcsös aromatikus hatással van a borra. A V TAN® L használatával a bor jobban ellenáll az oxidációnak és komplexebb testesebb lesz.