Termékek

Zimaskin

Enzimkészítmény fehérszőlő mustjának hidegáztatásos feldolgozásához

A ZIMASKIN egy folyékony enzimkészítmény részleges poli-galakturonáz aktivitással. A készitmény celluláz ás hemicelluláz aktivitással is rendelkezik. Borászati alkalmazásra kifejlesztett pektináz készítmény, amely használatával az aromakomponensek extrakcióját gyorsíthatjuk fel, valamint a mustok tisztuló-képességét és szűrhetőségi tulajdonságait javíthatjuk.

A ZIMASKIN az illatos fehérszőlőfajták hidegáztatásos feldolgozási eljárásának extrakciós

enzimkészítménye. A celluláz és hemicelluláz aktivitásának köszönhetően a sejtfalak lebontását

felgyorsítja. A ZIMASKIN a szőlőhéj sejtjeiben található aroma komponensek feltáródását

meggyorsítja, így csökkenti a must és a héj szükséges kontaktidejét a megfelelő extrakció elérése

érdekében. A ZIMASKIN alkalmazásával szignifikánsan csökken a must későbbi tisztítási műveleteire (derítés, szűrés, centrifugálás) fordított idő mennyisége.