Termékek
Zimaskin
Enzimkészítmény fehérszőlő mustjának hidegáztatásos feldolgozásához
A ZIMASKIN egy folyékony enzimkészítmény részleges poli-galakturonáz aktivitással. A készitmény celluláz ás hemicelluláz aktivitással is rendelkezik. Borászati alkalmazásra kifejlesztett pektináz készítmény, amely használatával az aromakomponensek extrakcióját gyorsíthatjuk fel, valamint a mustok tisztuló-képességét és szűrhetőségi tulajdonságait javíthatjuk.
A ZIMASKIN az illatos fehérszőlőfajták hidegáztatásos feldolgozási eljárásának extrakciós
enzimkészítménye. A celluláz és hemicelluláz aktivitásának köszönhetően a sejtfalak lebontását
felgyorsítja. A ZIMASKIN a szőlőhéj sejtjeiben található aroma komponensek feltáródását
meggyorsítja, így csökkenti a must és a héj szükséges kontaktidejét a megfelelő extrakció elérése
érdekében. A ZIMASKIN alkalmazásával szignifikánsan csökken a must későbbi tisztítási műveleteire (derítés, szűrés, centrifugálás) fordított idő mennyisége.