Termékek

Smartan Zest

Borászati tannin

A SMARTAN®ZEST SG tannint lassú, különlegesen finom kivonási eljárással nyerik a magas minőség alapanyagból. Az eljárásnak köszönhetően azok a legfontosabb fenolos összetevők kerülnek a kivonatba, amelyek egyben a legkevésbé agresszív organoleptikai jellemzőkkel rendelkeznek. A termék gallusz eredetének köszönhetően kiemelkedő antioxidáns/antioxidatív aktivitással rendelkezik. Tanninos jellege megfelelően kiegyensúlyozott az elegáns és élénk katechin eredetének köszönhetően.

A fentieknek köszönhetően a SMARTAN®ZEST SG finom érzetet ad a szájban, ugyanakkor megőrzi a bor összes florális és gyümölcsös jellemzőjét.

A SMARTAN®ZEST SG megőrzi a bor teltségét és segít kiemelni annak szélesebb aromatikus komplexitását.

A SMARTAN®ZEST SG használata ajánlott a fehér- vörös- és rozéborok esetében is.

Használata javasolható az alkoholos erjedés lezárultával az érlelés kezdeti szakaszától egészen a palackozás előtti véglegesítésekig. A bort természetes antioxidánsokban gazdaggá teszi, ami szinergizmusban alakítja a bor testét és karakterét. Ennek eredményeképpen a bor gazdagabb ízérzetűvé válik és jobban ellenáll az oxidációs folyamatoknak.

A SMARTAN®ZEST SG segít a bor aromatikus komplexitásának kiemelésében a redukciós jelenségek kiküszöbölése nyomán megjelenő tiszta illatnak és zamatnak köszönhetően. Kifejezetten ajánlott túlérett szőlőből készült mustok és laposabb fiatal borok esetében, lassítja az érlelési folyamatokat. Kiváló hatással van a bor red-ox potenciáljára.

A SMARTAN®ZEST SG használatával a véglegesítéskor a bor élettartama megnyújtható.

A SMARTAN® ZEST SG használata során tartsuk be a vonatkozó előírásokat.