Termékek

Anchor NT 202

Aromás vörösborok erjesztésére ajánlott élesztő

Az ANCHOR NT 202 a Dél-Afrikai Stellenboschban található Mezőgazdasági Kutatóközpont szőlészeti és borászati kutató intézetének az ARC Infruitec-Nietvoorbij élesztőhibridizációs programjának az eredménye.

AZ NT 202 kiemeli a Cabernet Sauvignon, mentás és piros bogyósgyümölcsökre emlékeztető aromáját, a Merlot szederre emlékeztető és a Pinotage fekete ribiszkére, dohányra és szilvára emlékeztető aromáját. Az élesztő magasabb alkoholtoleranciával, jobb fruktóz hasznosítással, és stimuláló hatással rendelkezik a malolaktikus fermentációra egyéb vörösborokhoz ajánlott törzsekhez képest. Ezért kifejezetten ajánlott magas cukortartalmú mustok erjesztésekor amikor a magas alkoholtartalom miatt fenn áll az elhúzódó erjedés vagy a vontatott MLF.