Termékek

Mastervin Bio IST

A MASTERVIN® BIO IST gyors kinetikát indukál 24-36 óra alatt, annak érdekében, hogy gyorsan túlsúlyba kerüljön az őshonos mikroflóra felett, a termék stabil tendenciát mutatnak az erjedési folyamat során. Magas hőmérsékleten is képes tiszta és szabályos erjedést biztosítani, így hőszabályozás nélküli erjesztés esetén is megbízható eredmény nyújt. Nem termel kénvegyületeket, amelyek zavarják a szőlőfajta eredeti aroma kifejeződését. Szelektálását annak köszönheti, hogy csak minimális mennyiségű illósavat termel és jól tükrözi a fajta karakterét (fajtajelleges élesztő). Habképződése nagyon csekély, alkohol toleranciája pedig kiváló. Tulajdonságainak köszönhetően ideális választás magas alkoholtartalmú mustok esetében, mivel jelentősen csökkenti az elakadt erjedés kockázatát. A MASTERVIN® BIO IST kiválóan alkalmas bio borok előállítására. Különösen ajánlott testes, hosszú érlelésre szánt vörösborok készítéséhez, valamint fehérborok vinifikációjához is, amikor cél a szőlőfajta eredeti karakterének hangsúlyozása.