Termékek
Metabisolfito K Polvere
Tartósítószer
A kálium-metabiszulfit nemcsak erjedésgátló hatással rendelkezik, hanem fontos technológiai szerepet is betölt: oxidációgátló, enzimaktivitást csökkentő és oldódást segítő. A kálium-metabiszulfit hatékonysága attól függ, hogy mennyi molekuláris kén-dioxidot (SO₂) szabadít fel. Az élelmiszeriparban a kálium-metabiszulfit általános tartósítószerként alkalmazható, mivel széles körben használható különböző termékeknél.
A kálium-metabiszulfit egy kénalapú só, amely engedélyezett a borkészítésben, és alkalmazható megelőző és korrekciós eljárásokban is. A mustban, amikor a szőlőhéj jelen van, a következő hatásokat fejti ki: segíti a színanyagok kioldódását, ezáltal mélyebb színű bor készíthető és szabályozza az erjedési folyamatokat magasabb hőmérséklet esetén.