Termékek
Premium Supertuscan
Borászati élesztő
A PREMIUM SUPRTUSCAN ideális élesztő testes vörösborokerjesztéséhez, melyeket hordós érlelésre szánunk.
Tiszta, elegáns erjedést biztosít még magas alkohol fok mellett is.
A beoltást követően ez az élesztő gyors fermentációs kinetikájú, ami a vörösborok esetében kívánatos, hiszen a folyamat gyorsan lefojtja az eredeti mikroflórát. Ezt követően az erjedés egyenletes, kevés hab képződésével jár.
Mivel kevés kénszármazék képződik az erjesztéskor, elkerülhető az a redukciós jelenség, ami általában csökkenti a fajtára jellemző aromák kifejeződését, és az erjedés tisztaságát.
A PREMIUM SUPERTUSCAN kiváló glicerol termelő élesztő. Sejtfelülete nem nyeli el a színképző vegyületeket, így héjon áztatásra tökéletesen alkalmas. A PREMIUM SUPERTUSCANT kiváló, testes vörösborok készítéséhez ajánljuk, melyeket tejsavas erjesztésnek vetünk alá, és hosszú érlelési folyamat után érik el teljességüket.
Fent leírt jellemzői alapján ez az élesztő ideális olyan mustok erjesztéséhez, melyekből harmonikus, árnyalt struktúrájú és magas alkoholfokú borok készülnek.