Termékek

Safefruit

Borászati élesztőkeverék a vörösborok gyümölcsös összetevőinek kiemelésére

A SAFEFRUIT különböző Saccharomyces Cerevisiae élesztőtörzsek keveréke, amelyet speciálisan arra szelektáltak, hogy az erjedés alatt működésükkel emeljék a gyümölcsös jegyek képződését és a teltségérzetet a borban. Ismert tény, hogy a különböző élesztőtörzsek „szinergikus munkája” az erjesztés alatt kedvezően befolyásolja a bor aroma összetételét, jelentősen emelve a végtermék komplexitását. E a törzskeverék együttes hatása elősegíti a fekete bogyós gyümölcsökre jellemző aromák feltáródását, amellyel emeli a kierjedt tétel illatának aromatikus összetételét.

A SAFEFRUIT intenzív erjesztési kinetikával jellemezhető különösen az erjedés első 24-36 órájában, amelynek köszönhetően az élesztőkeverék hamar felülkerekedik a vad flórán, így biztonságos és tiszta erjedést biztosít. Az erjedés alatt képződő kéntartalmú vegyületek és a kén-dioxid termelő képessége alacsony, és az élesztőkeverék kompatibilis az almasavbontó kultúránkkal.

A SAFEFRUIT élesztőkeverék alacsony illósav termelő-képesség mellett magas potenciális alkoholtartalommal rendelkező tételek erjesztésére alkalmas.

A SAFEFRUIT kifejezetten ajánlott hosszú érlelésre szánt vörösborok erjesztésére, ahol a cél a bor aromaspektrumának szélesítése. Az erjesztés alatt -a keveréket alkotó élesztők szinergikus hatásának köszönhetően- emeli a fekete bogyós gyümölcsökre jellemző aromaanyagok képződését, ugyanakkor jelentősen erősíti az erjedő tétel struktúráját. Az élesztő tulajdonságainak kifejezettebb érvényre jutásához tartsuk a must összes kénessavszint tartalmát 30mg/L alatt.