Termékek

Team Finesse

Saccharomyces cerevisiae szinergikus élesztők elegáns pezsgőkhöz és habzó borokhoz

A TEAM® FINESSE kétfajta élesztő törzsből áll, amelyeket arra fejlesztettek ki, hogy közösen fejtsék ki a hatásukat egy elegáns stílusú pezsgő eléréséhez. Már ismert, hogy erjesztés alatt a különböző élesztő törzsek használata pozitív hatással van az aromákra, nagyobb komplexitást és tisztaságot nyújt a végső bornak.

A két kiválasztott élesztő törzs szinergikus hatást nyújt, és nagyon sok tulajdonságuk kifinomult technikai-borászati jellemzőt mutat. A TEAM® FINESSE tiszta és alacsony illó szerves vegyületet tartalmazó erjesztést biztosít nehéz feltételek között is, és rendkívül jó toleranciát mutat magas alkoholtartalom (max. 16%) és alacsony hőmérséklet (10-20°C) esetén is. Legjobban autoklávban, 17-19°C között fejti ki a hatását.

A TEAM® FINESSE különlegesen ajánlott fehér/rozé pezsgőkhöz és habzó borokhoz, amennyiben szeretnék kiemelni az elegáns, virágos és gyümölcsös komplex aromákat. A két élesztőtörzs közötti szinergiának az a célja, hogy tökéletesítse az olfaktív aspektust, és tiszta, heterogén és ugyanakkor különböző ízeket tartalmazó terméket biztosítson.

A TEAM® FINESSE termékkel kezelt pezsgők és habzóborok elegáns és volumenes jelleggel rendelkeznek. A TEAM® FINESSE alkalmas nehéz feltételek közötti erjesztés esetén is.