Termékek
TI Premium
Zöld teából kivont katechin tannin
TI PREMIUM az Enologica Vason által kifejlesztett és előállított tannin, amely a gondosan szelektált alapanyagoknak köszönhetően magas procyanid és katechin összetétellel rendelkezik. Kiemelkedően reagál antocianidokkal és oxidáló enzimekkel (lakkázok és polifenol-oxidázok).
A TI PREMIUM hosszabb élettartamot biztosít, rezisztenssé teszi a bort az oxidálódásra, beleértve az alacsonyabb SO2 szint szükségletet, tovább növelve a stabilitást. A fehérjékkel szemben rendkívül magas reakcióképességgel rendelkezik. TI PREMIUM-mal kezelt bor megmutatja az igazi lágyságát, kerekségét és friss aromáját. Az instantenizált formulájának köszönhetően rendkívül könnyen oldódik vízben, miközben megőrzi organoleptikus tulajdonságait.
TI PREMIUM jól alkalmazható mustoknál, fiatal boroknál, és kifejezetten ajánlott rothadt szőlő feldolgozásakor. Vörösboroknál kiváló eredmény érhetünk el a maceráció alatt, a szőlőhéjból extrahált antocianinok stabilizálása tekintetében. A TI PREMIUM alkalmazása különösen figyelemreméltó a fehérborok készítése során: ismételt adagolásával csökkenthető a fehérjestabilitás eléréséhez használt bentonit mennyisége. Érdemes kiemelni a merkaptánnal szembeni regeneráló hatását erősen redukált állapotú borok esetében.