Termékek

V Starter Arom

Erjesztési tápanyag és bioregulátor kifejezetten reduktív vinifikációhoz

A V STARTER AROM egy innovatív erjedési aktivátor, amely kifejezetten az inokuláció pillanatában alkalmazandó. A tápanyag összetételének kialakításakor figyelembe vették a nitrogén tartalmú tápanyagok kutatásának legfrissebb eredményeit, abból a célból, hogy az erjedés során keletkező nem kívánatos metabolitok (acetaldehid és illósav) képződését a lehető legalacsonyabb szinten tartsák, ugyanakkor redukált körülmények között optimalizálják az élesztő metabolizmusát a tisztább erjedés és az aromában gazdagabb végtermék érdekében. Összetétele hosszú kutatómunka és kísérletezés után vált véglegessé, szándékosan kerülve az ammónium eredetű nitrogén forrás felhasználását, így kényszerítve az élesztősejteket más nitrogénforrások (főleg aminosavak) felhasználására, amelyek megtalálhatóak a V STARTER AROM-ban is, és nélkülözhetetlenek bizonyos enzimalkotók és egyes aromaanyagok keletkezéséhez. A poliszacharidokban és glutationban rendkívül gazdag magas élesztősejtfal tartalom, amely nagy adszorpciós kapacitást biztosít a borban jelenlévő különböző erjedést gátló méreganyagokkal szemben, valamint optimális redoxegyensúlyt biztosít az élesztőkmetabolizmusához, megőrizve a képződő aromaanyagok jelentős részét. A tiamin jelenléte garantálja az élesztőgombák zavartalan fejlődését és szaporodását, alacsony mennyiségű acetaldehid és ketosav termelés mellett, lehetővé téve a magasabb szabad-kénessav frakció jelenlétét a borban. A V STARTER AROM összetételéből (tiamin; antioxidáns hatású alkotók és poliszacharidok) adódóan alapvetően az alkoholos erjedés első szakszában való alkalmazásra fejlesztették ki, aromás, fajtakarakterisztikában gazdag borok készítéséhez. Alkalmazása erősen ajánlott a reduktív körülmények maximális biztosítását szem előtt tartó erjesztéseknél az alapanyagból az erjedés során felszabaduló aromaanyagok hatékonyabb megtartása érdekében.