Termékek

Vitiferm BIO Esprit

Organikus borászati élesztő pezsgők, gyöngyözőborok és üde fehérborok készítéséhez

VitiFermEsprit BIO borászati élesztőtörzs (Saccharomyces Cerevisiae, DSMZ), amelyet pezsgő alapborok másodlagos erjesztésére szelektáltak. Az élesztő legfontosabb érzékszervi tulajdonságainak köszönhetően használata ajánlható üde könnyű nyári fehérborok készítésére is. A szelekciós munka során külön figyelmet fordítottak olyan törzs kiválasztására, amely az alacsony SO2 termelés mellett kifejezetten akadályozza a nem kívánatos MLF tevékenységet a másodlagos erjedési procedúra alatt. Az élesztő ezért ideálisan alkalmazható az olyan erjesztésekhez, ahol nem kívánatos az almasavbomlás lezajlása.

A törzset, annak bizonyított fiziológiai tulajdonságai alapján szelektálták abból a célból, hogy az általa erjesztett borok a kiválasztott szőlő és az adott terroár erős befolyása alá eshessen. A VitiFerm Esprit BIO 100%-ban organikus a szelekciótól az előállításáig. Ezért a VitiFerm Esprit BIO teljesen megfelel a vonatkozó EC 234/2007 és 889/2008 rendeletekben foglaltaknak. A VitiFerm Esprit BIO élesztő ideális eszköz mind a magas minőségű pezsgők mind az organikus minősítésű csendesborok mind a konvencionális borok készítéséhez.