Termékek

Vitiferm BIO Sauvage

Organikus borászati vadélesztő egyedi fehér- és vörösborokhoz

A VitiFerm Sauvage BIO az első vad borászati élesztőtörzsek közé tartozik a világon (Saccharomyces Candida, DSMZ 32417), amelyet teljesen organikus környezetből szelektáltak Hermanus/Dél-Afrikában. A szelekciós munka során külön figyelmet fordítottak olyan törzs kiválasztására, amely kifejezetten egyedi tulajdonságú fehér- és vörösborok készítésére alkalmas. A törzset, annak bizonyított fiziológiai tulajdonságai alapján szelektálták abból a célból, hogy az általa erjesztett borok a kiválasztott szőlő és az adott terroár erős befolyása alá eshessen. Az élesztővel erjesztett borok ízspektruma teljesen különbözik bármely más standard élesztőétől és a „tiszta” spontán erjedéssel készült borok profiljához hasonlítható.

A VitiFerm Sauvage BIO 100%-ban organikus a szelekciótól az előállításáig. Ezért a VitiFerm Sauvage BIO teljesen megfelel a vonatkozó EC 234/2007 és 889/2008 rendeletekben foglaltaknak. A VitiFerm Sauvage BIO élesztő ideális eszköz mind a magas minőségű organikus minősítésű borok mind a konvencionális borok készítéséhez.