Termékek

Vitiferm BIO Vulcano

Organikus szárított borászati élesztő – őshonos vadélesztő keverék a szélesebb ízprofil eléréshez

A VitiFerm BIO Vulcano élesztőt a német-francia határon elterülő „Kaiserstuhl” organikus termőhelyről izolálták. A termék két vadélesztő törzs keveréke, amelyek a Saccharomyces Cerevisiae és a Pichia kluyveri fajokhoz tartoznak. A 2B organikus gyártási eljárásának köszönhetően a VitiFerm BIO Vulcano a világon az első szárított formulájú élesztőkombináció, amelyet a Saccharomyces Cerevisiae és a Pichia kluyveri törzsek kombinációjából nyertek, és ugyan úgy alkalmazható, mint bármely más szárított formulájú élesztő törzs. Mindkét törzs magas kompatibilitást mutat egymás irányába. A bizonyított fiziológiai tulajdonságaiknak köszönhetően a törzseket úgy szelektálták, hogy használatukkal minél szélesebb ízprofillal rendelkező borok készülhessenek. A Pichia kluyveri által erjesztett borok széles spektrumú exotikus gyümölcsökre jellemző jegyekkel és hosszan tartó édes ízérzettel jellemezhetőek. A VitiFerm BIO Vulcano által erjesztett boroknál nem jellemző a reduktív karakter kialakulása, és a Saccharomyces cerevisiae törzsre jellemző pektináz aktivitásnak köszönhetően gyors a frissen kierjedt borok természetes tisztulása.

A beoltáshoz javasolt normál dózisok alkalmazása esetén a nem kívánatos élesztő és baktérium törzseket biztonságosan elnyomja a keverékben található Saccharomyces cerevisiae törzs. A VitiFerm BIO Vulcano egyenletes erjesztési kinetikát és magas cukorhasznosítási képességet, valamint magas alkoholtoleranciát (16%Vol.) mutat.