Termékek
VIW Bubbles
Saccharomyces bayanus aktív száraz élesztő pezsgők és gyöngyözőborok készítéséhez
A VIW® BUBBLES a Saccharomyces bayanus egy olyan törzse, amelyet kifejezetten prémium pezsgők és gyöngyözőborok előállításához szelektáltak. Csendes borok előállítására is alkalmas, gyors erjedési kinetika és a túlnyomással szembeni ellenálló képesség jellemzi. Megfelelő nitrogén tartalmú tápanyag mellett biztosítja a tiszta erjedést, valamint egy egyedi aromaprofil kialakulását fehér húsú gyümölcsös jegyekkel és lágy virágos aromával.
Optimális hőmérséklet-tartomány: 15 és 25 °C között.
A VIW® BUBBLES különösen alkalmas palackban vagy autoklávban erjesztett elegáns pezsgők és gyöngyözőborok készítéséhez.
Használható a fehér mustok elsődleges erjesztéséhez is, ha a cél lágy aromakomplexitás elegáns, virágos és gyümölcsös jegyekkel.