Termékek

XT

A fehér- és rozéborok aromatikus összetevőinek kiemelésére szelektált borászati élesztő keverék.

A COMBO XT különböző élesztőtörzsek keveréke, amelyet speciálisan arra szelektáltak, hogy az erjedés alatt működésükkel emeljék a jellemző thiolos és más illékony összetevők képződését a borban. Ismert tény, hogy a különböző élesztőtörzsek „szinergikus munkája” az erjesztés alatt kedvezően befolyásolja a bor aroma összetételét, jelentősen emelve a végtermék komplexitását. A COMBO XT nehéz körülmények között is biztosan erjeszt, magas (15,5%) alkohol tűréssel rendelkezik, valamint széles hőmérséklet tartományban (13-30°C) aktív. A törzskeverék kiegyensúlyozott tápanyag utánpótlást igényel.

COMBO XT kifejezetten ajánlott fehér- és rozéborok erjesztésére a thiol eredetű gyümölcsös tónusok kiemelésére. Tény, hogy a különböző élesztőtörzsek szelekciójakor fontos szempont volt a komplexitás elérése és hogy az élesztő minél intenzívebben elősegítse a thiolos összetevők képzését a prekurzor vegyületekből. Az élesztőkeverék egyéb tulajdonságai lehetővé teszik a megfelelő működést a nehezebb erjesztési körülmények között is.