Termékek
Zimaclar
Fehészőlő mustjának, illetve új fehérborok tisztítására szolgáló enzimkészítmény
A ZIMACLAR por alakú enzimkészítmény. A borászati alkalmazása során a pektináz készítmény segíti mind a mustok tisztulását- felgyorsítva a zavarosító alkotók kiválását- mind a kezelt fehérmustok szűrhetőségét. A szőlő préselésekor a mustban megemelkedik a pektinek mennyisége. Ezen alkotók kolloid tulajdonságuknál fogva növelik a must viszkozitását, ezzel természetesen negatív irányban befolyásolják annak tisztulóképességét, centrifugálhatóságát és szűrhetőségét is. Ilyen esetekben a szuszpendált anyagok elválasztása a ZIMACLAR segítségével felgyorsítható.
A pektin nagy tömítőhatással rendelkezik a szűrés folyamán. A ZIMACLAR jelentős mértékben emeli a bor szűrhetőségét a borkészítés minden fázisában.